ASTEC - Advanced Software Technology

Venture Cup

Hampus Delin

---------------------------------------
English abstract:
ASTEC seminar: Start your own business during the Venture Cup competition. Info will be in Swedish.

---------------------------------------
Svensk sammanfattning:

Seminarium om att bilda företag i samband med Venture Cup tävlingen.

Sammanlyst seminarium med Signaler och system.


Hampus Delin om Venture Cup

Venture Cup är en affärsidétävling som syftar till att hjälpa studenter och forskare att starta egna företag. En av arrangörerna bakom är Uppsala Universitet. Utöver en tävling med 500 000 kr i prispengar finns det en utbildningsserie och en handledarpool som stödjer deltagarna i att arbeta fram sitt förslag.

Förra årets tävling resulterade i minst 14 nystartade företag som tillsammans fått över 20 miljoner i finansiering. Eftersom fprskargrupper placerade sig mycket bra förra året är vi i år angelägna om att nå ut till alla de forskare som kan ha nytta av denna tävling.

Deadline i steg 1 är 3 november.

Mvh/
Hampus
070/3776416, 08/700 64 16

Nilo om Venture Cup

Hej alla!
Hampus Delin arbetar på McKinsey och är inblandad som arrangör i Venture Cup, en tävling/utbildning i att formulera affärsplaner och starta företag. Härifrån Signaler & System deltar jag (Nilo) och Jonas Öhr med varsin ide, fast tillsammans. Eftersom vi här i huset har många uppfinningsrika forskare och doktorander har jag bjudit in Hampus att informera oss om Venture Cup och möjligheterna som bjuds där. Detta sker på onsdag den 20:e oktober, på vår seminarietid, dvs 14.00.

Rekommenderar härmed alla med någon ide på lur att dyka upp. Även ni som kanske inte har någon konkret ide är välkomna. Nilo och jag tänkte fixa lite fikabröd att intas i samband med mötet/seminariet.

Se även Word-dokumentet , samt Venture Cups hemsida.

Jag och Jonas har följt de föreläsningar och seminarier som getts hittills inom Venture Cup och kan rekommendera dessa. De hålls av personer med erfarenheter från företagsetablering och ger bra kött på benen inför en eventuell sådan aktion.

Välkomna!
/Nilo och Roland


ASTEC seminar

Place: Magistern, Dag Hammarskjöldsväg 31 Room: Biblioteket vån 2
Time: 14.00
Karta finns här

There will be an extended period for discussions after the seminar
nourished by buns and coffee.


Updated Thursday, 27-Apr-2006 17:29:17 MEST by
Roland Grönroos
e-mail: Roland.Gronroos@docs.uu.se